Οι Λος Άντζελες Λέικερς πραγματοποίησαν μία από τις πιο απογοητευτικές σεζόν της ιστορίας τους, αφού όχι μόνο δεν κατάφεραν να μπουν στα πλέι-οφ, αλλά δεν είχαν ούτε την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτά μέσω του τουρνουά πλέι-ιν, τερματίζοντας στην 11η της Δυτικής Περιφέρειας.

Αποτέλεσμα ήταν ο προπονητής της ομάδας, Φρανκ Βόγκελ, να απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας και πλέον ο σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση του ανθρώπου που θα βάλει σε… τάξη τους «λιμνανθρώπους».

Μία από τις επιλογές που έχουν έρθει στο προσκήνιο είναι αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μεταφέρει η ισπανική «AS». Το δημοσίευμα αναφέρει περιπτώσεις όπως αυτές των Ντέιβιντ Μπλατ και Ιγκόρ Κοκόσκοφ, οι οποίοι πήραν το χρίσμα του πρώτου προπονητή, όμως δεν απέδωσαν αυτά που περίμεναν οι σύλλογοι.

Παράλληλα, οι Ισπανοί στάθηκαν και στις περιπτώσεις Έτορε Μεσίνα και Σέρχιο Σκαριόλο που ως βοηθοί σε Σαν Αντόνιο Σπερς και Τορόντο Ράπτορς αντίστοιχα έκαναν εξαιρετική δουλειά ως άμεσοι βοηθοί των Γκρεγκ Πόποβιτς και Νικ Νερς.

Φυσικά δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν οι Λέικερς πρόκειται να προτείνουν στον Λιθουανό τεχνικό θέση πρώτου προπονητή ή βοηθού, επισημαίνοντας ότι έχουν μπει ήδη στη διαδικασία να κοιτάξουν και άλλου προπονητές, με ονόματα όπως αυτό του Μαρκ Τζάκσον.