Από τις 5 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ακριβώς ένα μήνα μετά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά και εκφράζει μέσω του δικηγόρου της, την δυσαρέσκεια της για τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

«Όλοι οι Έλληνες κατηγορούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εισαγγελέα, ένα δημόσιο κατήγορο, ένα λειτουργό που εργάζεται στην στήριξη της κατηγορίας σε βάρος τους, έχω την αίσθηση ότι η κ. Πισπιρίγκου έχει πολλούς περισσότερους» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα»

Την ίδια ώρα, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ελληνικής αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης προαναγγέλλει νέα στοιχεία που θα αναγκάσουν -όπως υποστηρίζει- και άλλα πρόσωπα να μιλήσουν και ενδέχεται η 33χρονη να μην είναι τελικά η μόνη κατηγορούμενη.

«Στο έγκλημα αυτό θα δείτε πρόσωπα και θα δείτε πράγματα, λέμε όλοι για ένα πρόσωπο, έχουμε πέσει σε ένα πρόσωπο αλλά υπάρχουν και άλλοι είναι τέτοια τα στοιχεία που κανείς δεν θα αμφισβητήσει την αστυνομία, θα ομολογήσουν άπαντες», δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιμένει ακόμα το αίτημα αποφυλάκισης, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Τζωρτζίνας και της Μαλένας, το οποίο αναμένεται προς τα τέλη του Μαΐου.

Το κοινό εύρημα σε Μαλένα και Ίριδα

Στις εξελίξεις στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσαντίρης επανέλαβε την εκτίμησή του να μην βιαστεί κανείς να εκφέρει άποψη από κάποια ευρήματα και πειστήρια που έχουν βγει στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι ειδικοί που εξετάζουν τα δεδομένα θα αποφανθούν αν πρόκειται για θάνατο μέσω ασφυκτικού μηχανισμού ή δηλητηρίασης.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι διενεργείται νέα ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στα διασωθέντα σπλάχνα της Μαλένας και της Ίριδας» ανέφερε ο ιατροδικαστής, εκτιμώντας ότι οι επιστήμονες θα αναδείξουν ένα θετικό εύρημα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Στο ερώτημα αν υπάρχει κοινή αιτία ή τρόπος δράσης στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Τσαντίρης υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα κοινό εύρημα, διαφορετικό σε έκταση, αλλά κοινό ως προς την παρουσία του και στα δύο παιδάκια». Αυτές είναι οι βλάβες στο συκώτι που έχουν εντοπιστεί και στα δύο παιδιά.

Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε και τις φυσιολογικές τιμές στην ηπατική εξέταση της Μαλένας, μία ημέρα πριν τον θάνατό της. «Είχαν κάνει εξετάσεις και οι ηπατικοί δείκτες ήταν άριστοι, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αίτια που θα μπορούσαν να κάνουν οξεία ηπατική βλάβη», είπε.

Ακόμα, ο κ. Τσαντίρης σημείωσε πως έχει διασωθεί έως και σήμερα βιολογικό υλικό της Μαλένας το οποίο επανεξετάζεται από τους ειδικούς. «Είναι πολύ πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια μεθοδολογία με κάποιες παραλλαγές» τόνισε ο ιατροδικαστής.