Το ενδεχόμενο να ανοίξει η «βεντάλια» των ευθυνών σε ότι αφορά στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, επεσήμανε σήμερα Κυριακή ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο MEGA.

«Το κενό στο σύστημα, επειδή φαίνεται ότι μπήκαν πολλά πράγματα κάτω από το χαλί σε κρίσιμο χρόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες, θεωρώ ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη διαδικασία και πιθανόν να ανοίξει το κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε ο κ. Μαρακάκης.

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να αναφέρει ότι «φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα που οικοδομήθηκε σε κενά στην αλυσίδα του συστήματος από το θάνατο κιόλας του πρώτου παιδιού».

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι: «Πρέπει να βασιζόμαστε στη λογική. Η πλευρά της υπεράσπισης αναζητεί στοιχεία τεχνικά, που έχουν να κάνουν με την ιατροδικαστική επιστήμη, ώστε να δείξει ότι υπάρχουν κενά σε ό,τι αφορά στην αποδεικτική διαδικασία για το θάνατο της Τζωρτζίνας και πώς συνδέεται με το χέρι τρίτου».

Τέλος σχολίασε αναφερόμενος στην μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου ότι: «Η γυναίκα αυτή, με την εξωστρέφεια που δείχνει, φαίνεται σαν να ζει το όνειρό της. Αν δε διεκδικήσει το ακαταλόγιστο, είναι πολύ πιθανό να γράψει και βιβλίο για να εξαργυρώσει τη φήμη της», ενώ για τον πατέρα Μάνος Δασκαλάκη, προέβλεψε ότι η ανακρίτρια θα ζητήσει και συμπληρωματική κατάθεση.

«Δεμένη ιστορία»

Στο MEGA μίλησε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: «Νομίζω ότι είναι καλά δεμένη αυτή η ιστορία. Το Ανθρωποκτονιών εργάζεται πυρετωδώς, ανακρίνει όσους πρέπει να μιλήσουν, οι ιατροδικαστές κατά τη γνώμη μου έχουν φτάσει σε πορίσματα και θα ανακοινωθούν, οπότε μένει μόνο να ακούσουμε το τελικό πόρισμα. Το δεύτερο θέμα είναι η παγερή ηρεμία και η αποστασιοποίηση των γονιών», τόνισε από την πλευρά του .

«Είχα κάνει έκκληση στην κ. Πισπιρίγκου να σιωπήσει, πιστεύοντας ότι θα ήταν η καλύτερη λύση και για την ίδια. Στο σύζυγο είπα ότι όταν έχεις τρία παιδιά που πεθαίνουν και δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί γίνεται αυτό το πράγμα και να το ψάξεις. Τώρα εμείς μιλάμε επειδή κάποιοι δεν ασχολήθηκαν από πριν. Αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι οι ζωγραφιές και τα λόγια της μικρής Τζωρτζίνας που βρέθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο»

«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν τη διασημότητά τους, χωρίς να ξέρουν ότι είναι ήρωες του κακού. Η παρουσία μου στις τηλεοράσεις έχει αυτό το σκοπό. Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο. Αυτή η τακτική πρέπει πλέον να εξαφανιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι και αν ζητηθεί δε θα υπάρξει συνάδελφος που να γράψει τέτοια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», απάντησε ο κ. Σούρας.