Μια… περίεργη λήψη του βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν, δημιούργησε ασάφεια σχετικά με τους ποιους χαιρέτησε ή όχι ο αμερικανικός πρόεδρος. Κι ενώ φαινόταν να μη χαιρετά κανέναν, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για νοητική υγεία του τελικά δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Μπάιντεν μετά το τέλος της ομιλίας του γύρισε προς τα δεξιά και άπλωσε το χέρι του για να δώσει χειραψία. Μόνο που εκεί… δεν υπήρχε κανείς!

Στην πραγματικότητα, όμως, κατά τη συγκεκριμένη στιγμή ο Μπάιντεν δεν προέταξε το χέρι του με σκοπό να κάνει χειραψία σε κάποιος. Στην πραγματικότητα χαιρέτησε το κοινό που βρισκόταν δεξιά και αριστερά από το σημείο του βήματος και το οποίο δε φαίνεται στο επίμαχο βίντεο.

Μια πιο μακρινή λήψη δείχνει ότι πίσω από τον Μπάιντεν βρίσκεται το κοινό που τον χειροκροτεί. Συνεπώς δεν έκανε καμιά κίνηση για χειραψία ενώ δεν βρισκόταν κανείς δίπλα του. Αλλά θέλησε να χαιρετήσει το κοινό που ήταν δεξιά και αριστερά πίσω από το σημείο του βήματος και το οποίο δε φαίνεται από τη γωνία λήψης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Περίεργο περιστατικό είχε συμβεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ και πριν από μερικές ημέρες μετά από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα, μόνο που τότε υπήρχε μια εξήγηση, καθώς όλοι οι παριστάμενοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.