«Εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων και του ρόλου του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας απέδειξε και χτες ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αντί για αυτοκριτική δήλωσε περήφανος για τα τραγικά αποτελέσματα της κυβέρνησης του, είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει απαντήσεις σε ιδεολογήματα που ιστορικά έχουν χρεοκπήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακόμα μια φορά «έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα» ενώ επισήμανε ότι ο λόγος του κ. Τσίπρα ήταν «διχαστικός και μανιχαϊστικός« με ύβρεις, όπως είπε, κατά του πρωθυπουργού.

«Θέλω να θυμίζω Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός που τον επέλεξε η πλειοψηφία και η ΝΔ εκφράζει τη μέση οδό» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας μετά από 15 χρόνια στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με τα ίδια συνθήματα, τις ίδιες θέσεις και την ίδια παρωχημένη αισθητικά πολιτική.

Χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φιγούρες του χτες» προσθέτοντας ακόμα ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του «προσδοκούν να επαναφέρουν αυτά που η κοινωνία και η χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της».