Για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της Πάτρας αλλά και για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA, προβαίνοντας σε νέες αποκαλύψεις.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, παρουσιάζει συνεχώς νέα δεδομένα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τονίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε ποσότητα κεταμίνης και από εκείνη τη στιγμή ήρθαν εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ, στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, χθες προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία της στον ανακριτή και έχει, πλέον, ανοίξει ο φάκελος για να ερευνηθούν και οι άλλοι δύο θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στρέφεται για άλλη μία φορά εναντίον των γιατρών. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι το έχει κάνει και στο νοσοκομείο «Ελπίς», όταν πέθανε η Μαλένα, στη συνέχεια στράφηκε κατά των γιατρών. Είπε ότι θα ερευνούσε μόνο αν η συγκεκριμένη ιατροδικαστκή εξέταση είναι γνήσια, δηλαδή τα περί ηπατικής ανεπάρκειας, όμως στη συνέχεια στράφηκε κατά των γιατρών. Είπε ότι οι γιατροί άργησαν να πάνε, άργησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα ασθενείας. Είχε βρει 10 προβληματικές ενέργειες των γιατρών. Το ίδιο είχε γίνει και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το ίδιο είχε γίνει και με την Παιδιατρική Κλινική της Πάτρας, το ίδιο έχει γίνει με όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν νοσηλευτεί τα δύο από τα τρία κορίτσια. Τώρα το κάνει πάλι, στρέφεται κατά των γιατρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Είναι μία τακτική αδιέξοδη»

 «Είναι μία τακτική νομίζω αδιέξοδη, που πάει δηλαδή να υποστηρίξει πως όλοι αυτοί οι γιατροί φταίνε κι εκείνη έχει δίκιο. Όλοι εκείνοι οι γιατροί που λένε ότι είναι παράδοξη η συμπεριφορά της, ότι από πού και ως πού ζητούσε να μάθει για τις κάμερες, ότι άργησε να τους ειδοποιήσει… ότι όλοι αυτοί οι 100 άνθρωποι έχουν άδικο κι έχει δίκιο εκείνη. Νομίζω της είχαν δοθεί συμβουλές να μην το κάνει, τώρα το κάνει και επιδεινώνει τη θέση της», συμπλήρωσε ο αστυνομικός συντάκτης.

«Νομίζω ότι αυτή η έρευνα έχει μπει σε μερικές βάσεις, δηλαδή είναι σαφές το κατηγορητήριο στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας με ακράδαντα στοιχεία. Δηλαδή αυτό που λέει τώρα, πότε έγινε η ανάνηψη… αυτό είναι κάτι παλαβό» πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Είναι τελείως ασύμβατο να πιστεύει κάποιος ότι πηγαίνει μία ομάδα έμπειρων γιατρών να σώσουν ένα κοριτσάκι για το οποίο υπήρχαν υπόνοιες, και αντί να γίνει ανάνηψη εκείνοι να δίνουν αναισθητική ουσία (κεταμίνη). Δεν μιλάμε για ένα Κέντρο Υγείας, μιλάμε για το κεντρικότερο νοσοκομείο υποδοχής χιλιάδων παιδιών. Και καλά το Παίδων, και το Ωνάσειο; Και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα; Και το Ελπίς; Οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε σχέση με αυτά που αναφέρει», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών, ενώ εκτίμησε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει «πλήρης κάθαρση» της υπόθεσης.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις από τις έρευνες μας ότι τα πορίσματα των ιατροδικαστών θα είναι επιβαρυντικά, δηλαδή θα αποδώσουν τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας σε εξωγενείς παράγοντες, πιθανότατα σε ασφυκτικό θάνατο. Θα δρομολογηθούν καινούριες εξελίξεις, θα γίνονται έρευνες, θα πάει η αστυνομία στο νοσοκομείο στο Ελπις να πάρουν καταθέσεις όπως πήραν από το Αγλαϊα Κυριακού για τις συνθήκες θανάτου».

«Θα έχουμε εξελίξεις και με τα δύο άλλα παιδιά. Θα μπουν όλα τα πράγματα, νομίζω στη θέση τους. Θα υπάρξουν νέα δεδομένα στις έρευνες. Ουσιαστικά νομίζω προς κατεύθυνση που λίγο πολύ γνωρίζουμε, χωρίς να σπεύσω να προκαταλάβω οτιδήποτε. Πιστεύω θα φτάσει σιγά – σιγά και μετά τη φυλάκιση της κυρίας σε μια κάθαρση και θα κατηφορίσει αυτή η υπόθεση. Νομίζω θα υπάρξει πλήρης κάθαρση της υπόθεσης, αυτή η εντολή έχει δοθεί και από το αρχηγείο της αστυνομίας, από το υπουργείο, από τον κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Οικονόμου, να φτάσει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους» είπε.

Πάνος Σόμπολος: Πρόκειται για μία υπόθεση πρωτοφανή

Από την πλευρά του  μιλώντας στη «Μεγάλη Εικόνα», ο έμπειρος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή και τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει ξανασυναντήσει στην καριέρα του, ενώ κάλεσε για πιο ενδελεχή έρευνα που να εξιχνιάσει και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης και υπενθύμισε ότι η κατηγορούμενη παραμένει αθώα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Συγκεκριμένα είπε: “Παιδοκτονίες έχω καλύψει στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας αρκετές. Τέτοιο πράγμα όμως σαν αυτό που εξελίσσεται τώρα, αυτό το θρίλερ της Πάτρας, δεν έχω ξανασυναντήσει στα 41 χρόνια που υπηρετώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα.”

Ο έμπειρος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή και τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει ξανασυναντήσει στην καριέρα του, ενώ κάλεσε για πιο ενδελεχή έρευνα που να εξιχνιάσει και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης και υπενθύμισε ότι η κατηγορούμενη παραμένει αθώα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Συγκεκριμένα είπε: “Παιδοκτονίες έχω καλύψει στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας αρκετές. Τέτοιο πράγμα όμως σαν αυτό που εξελίσσεται τώρα, αυτό το θρίλερ της Πάτρας, δεν έχω ξανασυναντήσει στα 41 χρόνια που υπηρετώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα.”

Οι αναφορές Λέων που μιλούν έμμεσα για εγκληματική ενέργεια

Η τελευταία ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων αφορά στα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας που είχαν οι κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής μοιράστηκε στους λογαριασμούς του στα social media: «Αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα» και παραθέτει ένα απόσπασμα κειμένου με τίτλο «Διαταραχές του καρδιακού συστήματος αγωγιμότητας».