Καθαρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο και ξεκάθαρη επικράτηση στο δεύτερο γύρο για τον Εμανουέλ Μακρόν δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου (πρώτος γύρος) και στις 24 Απριλίου (δεύτερος γύρος).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 28% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 20%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 15% η Βαλερί Πεκρές με 11%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 10%.

Αν και σε αυτή τη δημοσκόπηση υπάρχει μια μικρή κάμψη στα ποσοστά του κ. Μακρόν σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις εντούτοις σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι θα επικρατήσει ανεξαρτήτως του ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο από τους αντιπάλους του.

Σημειώνεται επίσης ότι ένα από τα σημεία που δέχεται κριτική από τους αντιπάλους του ο πρόεδρος της Γαλλίας πάντως δέχεται κριτική είναι το ότι δεν έχει συμφωνήσει στη διεξαγωγή debate. Ο ίδιος ο κ. Μακρόν πάντως υποστηρίζει ότι την ώρα που υπάρχει πόλεμος στην Ευρώπη δεν γίνεται να κάνει περιοδείες και προεκλογικές ομιλίες.