Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να «τρελαίνει» κόσμο στο tour, καθώς από την αρχή του 2021 και μετά έχει συνεχώς ανοδική πορεία.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια μάλιστα έχει μια μοναδική ευκαιρία να ανέβει κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη μέσω του Indian Wells και να γράψει ιστορία.

Συγκεκριμένα, αν καταφέρει και ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντάρια Σάβιλ, τότε ανοίγει ο δρόμος για να μπει στο Top 5 και να φθάσει ακόμη και στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη θα φθάσει τους 4.650 βαθμούς σε περίπτωση πρόκρισης στην οκτάδα και θα έχει μόλις 36 λιγότερους από την Κονταβέιτ, η οποία αποκλείστηκε από το τουρνουά.

Αν όμως ο δρόμος της δε σταματήσει στα προημιτελικά και περάσει και το εμπόδιο μίας εκ των Γκόλουμπιτς ή Ριμπάκινα, τότε θα προσθέσει ακόμη 180 βαθμούς και θα ανέβει στους 4.830.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα βρίσκεται 32 πόντους πίσω από τη Σαμπαλένκα, η οποία επίσης έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια και άρα αν πάει στον τελικό θα είναι σίγουρα στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως αν η Σβιόντεκ, που είναι στο Νο 3 αυτήν τη στιγμή, αποκλειστεί στα ημιτελικά και η Μαρία πάει στον τελικό και κερδίσει, τότε θα φθάσει στο Top 3.

Χωρίς καν να χρειαστεί να κερδίσει εκεί θα βρίσκεται στο Τop 3 και θα γράψει ιστορία. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι για τη Μαρία, αλλά και για το ελληνικό τένις γενικότερα.