Ώρες αγωνίας για το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης υπό το φόβο γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία και σφοδρών βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του in και του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης, ο οποίος βρίσκεται στην πομπή των 21 αυτοκινήτων -με 82 άτομα- που αποχώρησαν από την περιοχή, κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Η διαδρομή από τη Μαριούπολη, που έγινε θέατρο σφοδρών εχθροπραξιών τις τελευταίες μέρες, θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ η πομπή περνά διαρκώς από μπλόκα του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού, με τις σφοδρές μάχες να μαίνονται σε πολλές πόλεις.

Η επικοινωνία κατά μήκος των περιοχών που έχουν καταστραφεί καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, με το κομβόι να κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τη Ζαπορίζια -μέρος της οποίας έχουν καταλάβει οι Ρώσοι -όπου θα ενωθούν και με άλλους πολίτες για να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής.