Στη δομή προσφύγων στις Σέρρες θα φιλοξενηθούν Ουκρανοί οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας και θα χρειαστούν στέγαση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου το πρώτο σημείο υποδοχής θα είναι η δομή Σιντικής η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα 1.841 Ουκρανοί πρόσφυγες, σύμφωνα με πληροφορίες του in.

«Όσοι έχουν μπει στη χώρα μας και χρειάζονται προσωρινή διαμονή έχουμε ήδη κινητοποιήσει και δημιουργήσει κρεβάτια και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον realfm.

Η παραχώρηση της δομής για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων ανακοινώθηκε και από τον Δήμο Σίντικής.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής συναισθανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Γυναικόπαιδα και άμαχος πληθυσμός, ανάμεσά τους και πολλοί ομογενείς, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα του πολέμου. Ως Δήμος Σιντικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, και διαθέτουμε τους χώρους φιλοξενίας των δομών του Δήμου, καθώς και τη χρήση της Δομής του Κλειδίου», αναφέρεται σε απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη μετά από έκτακτη συνεδρίαση.