Ξεκίνησαν να ανοίγουν στόματα για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν μέσα στο πλοίο Euroferry Olympia.

Συγκεκριμένα οδηγός που εργάζεται σε μεταφορική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ιταλία, με στόλο των 30 φορτηγών, κατήγγειλε μέσω του δικηγόρου κ. Μιχάλη Μαρκουλακου τις άθλιες συνθήκες στο πλοίο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι οδηγοί της εν λόγω μεταφορικής εταιρίας ζήτησαν από τους εργοδότες τους να σταματήσουν να εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο με το πλοίο Euroferry Olympia που αναχωρούσε κάθε Πέμπτη από Ηγουμενίτσα. Ένας εξ αυτών μάλιστα παρουσίασε φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται να έχει σημαδευτεί όλο του το σώμα από ψύλλους.

Η ύπαρξή τους σε χώρους του πλοίου ήταν κι ένας από τους λόγους που αρκετοί οδηγοί προτιμούσαν να κοιμούνται στα κουβούκλια των φορτηγών τους και όχι στις βρώμικες καμπίνες του Euroferry.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μεταφορικής εταιρίας Μιχάλη Μαρκουλάκο, «οι συνθήκες υγιεινής επί του πλοίου Euroferry ήταν απαράδεκτες σε τέτοιο βαθμό, που οι οδηγοί το αποκαλούσαν «ζωάδικο».

Πολλές μεταφορικές εταιρίες επέλεγαν να μην στέλνουν τα φορτηγά τους με το συγκεκριμένο καράβι, γιατί οι οδηγοί τους αρνούνταν να ταξιδέψουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι ίδιοι οι οδηγοί σύμφωνα με το protothema.gr φοβούνταν ότι καθώς το πλοίο φαινόταν τόσο παραμελημένο, θα είχε σίγουρα σοβαρές ελλείψεις επί του μηχανολογικού/ηλεκτρολογικού και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας του.

Δείτε τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο: