Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας eremnews.com, υπάρχει ομολογία του δράστη για την ανθρωποκτονία του Έλληνα δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του όταν γείτονες ειδοποίησαν για έντονη οσμή από το διαμέρισμά του στην περιοχή Sheikh Zayed του Καΐρου.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η σορός έφερε μαχαιριές, ενώ από το διαμέρισμα έλειπαν αντικείμενα αξίας και χρήματα.  Μετά από έρευνα των Αρχών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γκίζας αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες της τραγωδίας και η ταυτότητα του δράστη, καθώς αποδείχθηκε ότι ο δολοφόνος ήταν διανομέας εστιατορίου που γνώριζε το θύμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αιγυπτιακού μέσου, μεταξύ των δυο ανδρών είχε αναπτυχθεί μια σχέση φιλίας μόλις μια εβδομάδα πριν το έγκλημα. Οι δυο τους είχα ανταλλάξει τηλέφωνα με αποτέλεσμα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με δικαστικές αρχές το κίνητρο πίσω από το έγκλημα είναι η ληστεία.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι πριν ο δράστης δολοφονήσει το θύμα, είχε υπάρξει σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.

Ομολόγησε ο δράστης

Ο δράστης δεν άργησε να ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Κατά την μεταφορά του στην διεύθυνση ασφάλειας εκείνος ομολόγησε το έγκλημα ενώ του έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες.

Η σορός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου εξετάστηκε από Αιγύπτιο ιατροδικαστή και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου στην Αίγυπτο.

To μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος.