Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, καθώς χθες, έγινε γνωστό ότι εκτός από τον 23χρονο συνελήφθησαν άλλα οκτώ άτομα ενώ δύο ακόμη αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής, έντεκα άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία, κι αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα, στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό αλλά και διάφορα άλλα ευρήματα, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση.

Ήδη οι οκτώ συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής ενώ εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος των υπολοίπων δύο ταυτοποιημένων προσώπων και διεξάγονται αναζητήσεις για τη σύλληψή τους.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, ένας 20χρονος, φέρεται να είναι αυτός που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους συλλεφθέντες

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αποκάλυψη πως ένας εκ των 8 συλλεφθέντων είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Γ.Κ. να είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Στον ανακριτή οδηγούνται οι συλλεφθέντες

Εν τω μεταξύ, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε ενέδρα θανάτου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Το προφίλ των συλλεφθέντων

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών, ενώ επτά εξ αυτών είναι Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ηγετικό ρόλο μέσα σε αυτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και συγκρούσεις με οπαδούς άλλους ομάδων.

Έρευνες στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται παραπάνω, ένας εκ των δραστών ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έρευνες θα διεξαχθούν και στην γειτονική χώρα.

Ενδεικτικά είναι, δε, τα όσα είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι «αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Το όπλο του εγκλήματος

Νωρίτερα χθες, το φως της δημοσιότητας είδε η φωτογραφία του δρεπανιού, το οποίο κατασχέθηκε από αστυνομικούς λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Στο δρεπάνι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη, γι’ αυτό εκτιμάται ότι είναι το όπλο με το οποίο επήλθαν τα φονικά χτυπήματα στο σώμα του.

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Παράλληλα, όπως μετάδωσε το MEGA, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ.