Η δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, όπως είναι φυσικό έχει καταρρακώσει τους γονείς του 19χρονου, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Αντίθετα, δείχνουν ένα μεγαλείο ψυχής που δύσκολα βρίσκει κανείς.

«Εγώ δεν θέλω τίποτα παρά μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης Καμπανός  στο LIVE NEWS του MEGA.

Στην αγκαλιά του η παιδική φωτογραφία του Άλκη. Νιώθει την παρουσία του έντονη, λες και ο Άλκης δεν έφυγε ποτέ… «Έγραφε την επόμενη μέρα, γιατί είναι στο Οικονομικό… Είναι… Συγγνώμη, ήταν…», λέει με σπασμένη φωνή.

Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί… Βράχοι δίπλα του η σύζυγος και η κόρη του, ο λόγος που κρατιέται σήμερα στη ζωή.

Το τελευταίο μήνυμα

«Το μισό κομμάτι μου ήταν ο Άλκης και το άλλο μισό ήταν η κόρη μου. Αυτή με κράτησε όρθιο. Ευτυχώς που η σύζυγος και η κόρη μου στάθηκαν πιο δυνατές από μένα και με κράτησαν όρθιο αυτές τις δύσκολες στιγμές».

«Μου έστειλε ένα μήνυμα “Μπαμπά μην ανησυχείς. Είμαι στη λέσχη. Πάω να φάω”».

Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε με τον γιο του λίγες ώρες πριν τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Επέστρεψε στο σπίτι. Κάθισε στον υπολογιστή, αν και την επομένη έγραφε μάθημα».

Φοιτητής στο Οικονομικό του ΑΠΘ, ο 18χρονος Άλκης διάβαζε νυχθημερόν για την εξεταστική. Μια βόλτα για να ξεσκάσει από το διάβασμα με τους φίλους του απέβη μοιραία.

«Βγήκε για να πάει να φάει. Δεν ξέρω αν το φαγητό δεν τον ικανοποίησε και ξαναβγήκε πεινασμένος να φάει. Αυτό μόνο γνωρίζω», συμπλήρωσε ο κ. Άρης.

Ένα παιδί σεβάσμιο, καλοσυνάτο, που δεν έμπλεκε ποτέ σε καβγάδες και απεχθανόταν τις φωνές. Έτσι τον περιέγραψε ο πατέρας του, με τη φωνή του να σπάει.

«Σεβάσμιο παιδί. Εγώ έφτανα στο σημείο να φωνάζω στο αυτοκίνητο με το θέμα της οδήγησης. Και μου έλεγε «μπαμπά μην φωνάζεις. Να σέβεσαι τον άνθρωπο». Ήταν τόσο καλός. Συγγνώμη…».

«Οι φίλοι μου είναι ΠΑΟΚτζήδες»

«Είναι ένα παιχνίδι. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Έτσι είναι. Οι φίλοι μου είναι ΠΑΟΚτζήδες αλλά δεν σκοτωνόμαστε… Δεν σκοτωνόμαστε γι’ αυτό το πράγμα».

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του Άλκη που ζητά μέσω του LIVE NEWS να διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

«Είχα κάνει και την πρόταση να γίνει φιλικός αγώνας Άρη και ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους να κάθονται στις ίδιες θέσεις».

Όχι στον ρατσισμό

Μετουσιώνει τον πόνο του σε αγάπη ζητώντας να μην γίνει η δολοφονία του Άλκη πεδίο για ν’ αναπτυχθεί ο ρατσισμός.

«Όχι φυλετικούς ρατσιμούς, να βάζουμε ταμπέλες. Ήθελε ένας άνθρωπος από την Αλβανία να μου ζητήσει συγγνώμη γιατί ένας Αλβανός συμμετείχε σε αυτό εδώ πέρα το γεγονός».

Αποφεύγει να μιλήσει για στυγερή δολοφονία και να κατονομάσει τους δράστες ως δολοφόνους του γιου του. Το μόνο που ζητά είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Με έκανε συντρίμμια και προσπαθώ σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα να μαζέψω τα συντρίμμια. Θα είναι καλό γι’ αυτά τα άτομα που έκαναν θα πάρουν την ποινή που τους αξίζει».

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του Άλκη

Την ίδια ώρα, τα τραύματα τους επουλώνουν οι δύο κολλητοί του Άλκη που τραυματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.

«Το τραύμα έχει ακόμα δρόμο. Έχει ράμματα. Είναι βαθύ, είναι μεγάλο. Είναι τρία επίπεδα τα ράμματα. Είναι 15 πόντους βάθος», δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου φίλου του Άλκη.

Τα τραύματα στο σώμα θα επουλωθούν, η ψυχή και το μυαλό όμως είναι στον Άλκη και στον φριχτό τρόπο με τον οποίο του αφαίρεσαν τη ζωή.

«Εγώ το έχω το παιδί μου εδώ. Δυστυχώς όμως για τον Άλκη βέβαια που δεν θα γυρίσει πίσω και έχει κλείσει ένα σπίτι και έχουν καταστραφεί τρεις ζωές», συμπλήρωσε.

«Θέλω ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός ένωσης όλων των φιλάθλων, όλων των ομάδων», είπε ο πατέρας του Άλκη.

«Δεν νιώθω κακία για κανέναν»

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη ευχαρίστησαν με πολύ συγκίνηση όλο τον κόσμο που τους συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Κάτι πρέπει να αλλάξει. Ο πόνος δεν χρειάζεται να φέρει οργή. Ο πόνος χρειάζεται να φέρει συμπόνοια, αγάπη. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, αλλά με αγάπη. Το αντίθετο της βίας είναι η αγάπη, η συμπόνοια…», είπε ο κ. Άρης Καμπανός στο LIVE NEWS.

Η κ. Μελίνα Κακουλίδου, η μητέρα του Άλκη, δήλωσε πως κάθε μέρα νιώθει διαφορετικά συναισθήματα, αλλά όχι κακία.

«Μέσα μου έχω παγώσει ολόκληρη, αλλά πιστέψτε με, δεν νιώθω κακία για κανέναν. Ειλικρινά. Σκέφτομαι τα άλλα δύο παλικάρια που ήταν μαζί με το παιδί μου κατά τη διάρκιεα της επίθεσης, σκέφτομαι τους άλλους γονείς, τα παιδιά… Δεν τόλμησα να ανοίξω την τηλεόραση, ούτε να διαβάσω στο ίντερνετ ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Το μόνο που σκέφτομαι μέρα νύχτα να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Μέχρι εδώ. Το παιδί μου να είναι το τελευταίο…», είπε.

«Ήταν ο φίλος μου, ήταν το παρεάκι μου ο Άλκης…», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Το στήριγμα των γονιών του Άλκη είναι η αδερφή του, η Μαρία. Εκείνη είναι που τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν.

«Εμείς θα τραβήξουμε τον Γολγοθά μας, με όποιο κουράγιο και δυνάμεις μας έχουν απομείνει. Να μην φύγει άλλο παιδί έτσι, παρακαλώ πολύ τον καθένα και όλους μαζί, να μη θρηνήσει άλλη οικογένεια. Να μην περάσει άλλη οικογένεια αυτόν τον Γολγοθά», είπε η μητέρα του.