Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, συντελείται ένα νέου είδους έγκλημα, που κανιβαλίζει τη σορό του νεαρού άντρα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα για να περάσει ρατσιστικά μηνύματα. Η εστίαση κάποιων χρηστών των social media στην εθνικότητα του δράστη.

Σε αυτό το φαινόμενο επικεντρώθηκε ο Αύγουστος Κορτώ σε νέα ανάρτησή του όπου έγραψε για το «τέρας του ρατσισμού».

H ανάρτησή του

«To βρισίδι που τρώω σε μηνύματα – με αφορμή την εθνικότητα του δράστη – είναι ασύλληπτο, αλλά έχω φάει τόσο στη ζωή μου, και για τόσους λόγους, που δεν μασάω.

» Το τραγικό είναι η χαιρεκακία, ο χορός πάνω στη σορό του νεκρού, επειδή επαληθεύτηκε η πεποίθησή τους: ότι οι Αλβανοί, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, είναι φονιάδες.

» Ακούραστο, το τέρας του ρατσισμού – αλλά είναι επιλογή σου αν θα πιεις το φαρμάκι του φόβου που πουλάει. Κι εγώ, όταν απέναντί μου έχω ρατσιστές και φασιστάκια που αφρίζουν, δεν συνθηκολογώ».

» Ορίστε, βρίστε ελεύθερα, όσο γουστάρετε. Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων, μπλοκ, απλά πράγματα. Δεν θα απολογηθώ, δεν θα σας εξηγήσω τα αυτονόητα. Κι αν η εναλλακτική της από πληκτρολογίου επίθεσης είναι η άσκηση σωματικής βίας, τότε αλίμονο, βρίστε με την ψυχή σας».