«Κ. Τσίπρα μας ανακοινώσατε ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας αυτή είναι τόσο ακριβής όσο και όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του και κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής.

«Είχα προβλέψει ότι στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν να μείνει δεύτερο κόμμα στη βουλή. Ο κ. Τσίπρας με μια αμήχανη πρόταση δυσπιστίας με επιβεβαιώνει» σημείωσε κάνοντας λόγο για απελπισμένη απόπειρα από τον κ. Τσίπρα να δείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος χωρίς οι δυνάμεις του να φυλοροούν προς άλλα κόμματα.

«Θέλει να κλείσει εσωκομματικές πληγές ενόψει του συνεδρίου του» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα και όχι ένα κ. Τσίπρα.

»Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να αποδομήσουμε ένα ένα τα ψέματα που είπατε. Κ. Τσίπρα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας.

»Εκτοξεύετε διχαστικά συνθήματα, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μας είπατε περίπου ότι οι πολίτες είναι γονατισμένοι και σας παρακαλούν να κβερνήσετε. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Όμως η αληθινή ζωή είναι αλλού.

»Σήμερα οι πολίτες έχουν ανάγκη από θετικές και δημιουργικές σκέψεις. Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές δεν είπατε τίποτα για πειστική εναλλακτική πρόταση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για λακόβουλο βουητό τυφλών καταγγελιών από τον κ. Τσίπρα και διερωτήθηκε: «Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί μια κυβέρνηση 31 μηνών για να κυβερνήσει ποιος; Αυτός που δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του. Αυτός που δεν άλλαξε ούτε ένα από τα στελέχη του που ηττήθηκαν στην κάλπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την πρόταση δυσπιστίας για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφετε την πραγματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας μια ρήση του Σαίξπηρ, τόνισε ότι αυτό το γάντι η κυβέρνηση το σηκώνει για να μιλήσει στους πολίτες πως θα είναι η πατρίδα μας την επόμενη μέρα.

Δεν υπήρξε τομέας της κυβερνητικής πολίτικής που να μη μας εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τα δυόμιση αυτά χρόνια «περάσαμε με τις λιγότερες απώλειες μέσα σε όλες αυτές τις θύελλες».

«Λυπάμαι που η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν την διατύπωσαν. Η συγγνώμη μου αυτή απευθύνεται στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για το ότι δεν επιρρίπτει ακόμα και σήμερα καμία ευθύνη σε μια ιδιωτική εταιρεία για το κλείσιμο της Αττικής Οδού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι παρά τις όποιες αστοχίες το έργο της κυβέρνησης για την πανδημία δεν μπορεί να ακυρωθεί ενώ τόνισε ότι παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση παρά το ότι είναι περισσότερο θωρακισμένος ο πληθυσμός από τον κοροναϊό.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην πανδημία για έλλειψη νηφαλιότητας. «Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζετε πλάτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρας.