Το σύνθημα «Λευτεριά στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο» με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, έγραψαν άγνωστοι στον τοίχο των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ.

«Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι μπορούν να φοβίσουν τους κομμουνιστές και τον λαό μας με τις συνεχόμενες προκλήσεις τους, με τις «εικαστικές παρεμβάσεις», στα γραφεία μας (όπως πριν λίγες μέρες στην Τούμπα, την Πολίχνη κ.α.), με τις επιθέσεις σε μαθητές, σε εργαζόμενους, σε πρωτοπόρους αγωνιστές. Όσο και να προσπαθούν να «επιβάλλουν την παρουσία τους» θα παίρνουν παντού την απάντηση που τους αξίζει. Η θέση των Ναζί είναι στη φυλακή και στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά τα θρασύδειλα φασιστοειδή που λέρωσαν τον τοίχο των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη με το σύνθημα «Λευτεριά στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο» και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να φοβίσουν τους κομμουνιστές και το λαό μας με τις συνεχόμενες προκλήσεις τους, με τις «εικαστικές παρεμβάσεις» στα γραφεία μας (όπως πριν λίγες μέρες στην Τούμπα, την Πολίχνη κ.α.), με τις επιθέσεις σε μαθητές, σε εργαζόμενους, σε πρωτοπόρους αγωνιστές.

Όσο και να προσπαθούν να «επιβάλλουν την παρουσία τους» θα παίρνουν παντού την απάντηση που τους αξίζει. Η θέση των Ναζί είναι στη φυλακή και στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Τους μαχαιροβγάλτες, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που τα ξαμολάνε για να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται, θα τους τσακίζει πάντα η πάλη των λαών.

Οι κομμουνιστές, όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε, αλλά ακόμα πιο αποφασιστικά, στην πρώτη γραμμή, δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε γειτονιά για να τσακίσουμε τη σαπίλα του φασισμού και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!»