Κατόπιν διαπραγμάτευσης της διοίκησης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με διαγνωστικό εργαστήριο, οι τιμές για τα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού διαμορφώνονται στα 25 ευρώ για τα PCR και 4 ευρώ για τα Rapid.

Από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, ανέφεραν τα ακόλουθα: «Από την αρχή της πανδημίας ο Δήμος ξεκίνησε τη λειτουργία της νέας Δομής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κατά του covid-19 που έδρασε συμπληρωματικά στο ήδη υφιστάμενο κοινωνικό δίκτυο. Από το χειμώνα του 2020 μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί εκατοντάδες προληπτικά τεστ.

Με τον τρόπο αυτό οικοδομήθηκε με επιτυχία ένα τείχος προστασίας και πρόληψης με συνεχή τεστ, είτε με δαπάνες του Δήμου είτε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, όχι μόνον στους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και σε κοινωνικές δομές (π.χ Κοινωνική Μέριμνα) και σε ευάλωτους συμπολίτες λόγω προβλημάτων υγείας ή και χαμηλού εισοδήματος. Επίσης, σε αθλητικά σωματεία για 5 μήνες του 2021.

Ο Δήμος μας με δαπάνη του έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.500 PCR και Rapid Test από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται τακτικά εκατοντάδες rapid test για όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

Στη νέα φάση της πανδημίας που βρισκόμαστε ο Δήμος συνεχίζει τα προληπτικά τεστ για τους εργαζόμενους, τις κοινωνικές δομές και τις ευπαθείς ομάδες. Διαπραγματευτήκαμε με το συμβαλλόμενο εργαστήριο την τιμή χρέωσης των PCR και rapid test που πραγματοποιούνται με δαπάνες του Δήμου μας.

Πετύχαμε η τιμή από 1/1/2022 να είναι στα 25 ευρώ για PCR σε σχέση με το πλαφόν που έχει οριστεί στα 47 ευρώ. Για τα rapid test η τιμή θα είναι 4 ευρώ.

Με βάση την παραπάνω διαπραγμάτευση του Δήμου μας και οι εργαζόμενοι του Δήμου που θα πραγματοποιούν PCR ή rapid test όταν απαιτείται δική τους δαπάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα καταβάλλουν τα ίδια μειωμένα ποσά. Επίσης,  τα σχολεία, τα αθλητικά σωματεία και οι Σύλλογοι της πόλης θα διενεργούν τα τεστ σύμφωνα με τις παραπάνω τιμές.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή με συνέπεια και αποτελεσματικότητα κρατώντας ενωμένη την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος μας δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των συμπολιτών μας.  Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση και είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και άμεσα ενεργούμε. Είμαστε  πάντα αλληλέγγυοι με όσους έχουν ανάγκη».