Ένα ακόμα περιστατικό στο πλαίσιο του πολέμου της τσιπούρας στο Αιγαίο καταγράφηκε στα Ίμια σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Λιμενικού.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος έξι ελληνικά αλιευτικά με συνοδεία σκάφους του Λιμενικού πήγαν στα Ίμια και άρχισαν να ψαρεύουν, όταν μετά από λίγο εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να κινείται στην ίδια περιοχή με σειρήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τουρκική ακταιωρός δεν προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες, πχ δεν έσκισε δίχτυα των ελλήνων ψαράδων ή κατι άλλο.

Στη συνέχεια το σκάφος του ελληνικού Λιμενικου πλησίασε την τουρκική ακταιωρό και μετά απο λίγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τουρκικό σκάφος ανέκρουσε πρύμνα και απομακρύνθηκε, χωρίς να δώσει συνέχεια στο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά αλλά με πολύ πιο έντονες και προκλητικές ενέργειες από πλευράς της τουρκικής ακτοφυλακής που είχαν φτάσει μέχρι του σημείου να αποπειραθούν να εμβολίσουν τις βάρκες των ελλήνων ψαράδων.