Την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστεί, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η υπόθεση του 59χρονου φαρμακοποιού από το Ηράκλειο, που συνελήφθη  με κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για την Covid-19, χωρίς να κάνει λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου όπου ζητήθηκε αναβολή και έως τότε αφέθηκε ελεύθερος.

To χρονικό μέχρι και την σύλληψη του

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59χρono φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κοροναϊό.

Το ποσό για την διενέργεια του rapid test ή μάλλον η βεβαίωση ότι ήταν αρνητικός στον ιό, αφού ουδέποτε υποβλήθηκε στον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα για να μπουν λίγη ώρα αργότερα οι συνάδελφοι του και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό μέγαρο.