Το Citroën My Ami Buggy Concept , όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, επιθυμεί να κάνει απολαυστικό τον ελεύθερο χρόνο με ένα νέο τρόπο. Το πολύχρωμο μοντελάκι, απαλλαγμένο από πολλά στοιχεία – όπως πόρτες κ.α. – έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν στην Citroen την αυτοκίνηση και ιδίως τα μοντέλα που απευθύνονται σε όσους αναζητούν ένα μοντέλο έτοιμο για αποδράσεις.

Το νέο project,, το Citroën My Ami Buggy Concept εείναι ένα όχημα αναψυχής για τα Σαββατοκύριακα, τις διακοπές δίπλα στη θάλασσα ή στην εξοχή, που θα κερδίσει τους χρήστες με την πρακτικότητά του. Βασικό του χαρακτηριστικό ότι κινείται ηλεκτρικά, ενώ, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, που ενισχύεται από την απουσία θυρών και την ύπαρξη πανοραμικής οροφής.

Διαθέτει φαρδιά τρακτερωτά ελαστικά, με bull-bars, προστατευτικά των προβολέων, προφυλακτήρες και προστατευτικές μάσκες, στο κέντρο των οποίων βρίσκονται τα σήματα της Citroën.

Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν, αποτελώντας παραπομπή και στο πνεύμα του Mehari.

Είναι πολύχρωμο, μιας και το My Ami Buggy Concept χρησιμοποιεί συνολικά τρία χρώματα: μαύρο, χακί και κίτρινο.

Το My Ami Buggy Concept διαθέτει νέα αφρώδη υλικά με διπλάσιο πάχος –από 35 στα 70 χιλιοστά- στα καθίσματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα Advanced Comfort®, ενώ, οι  αποθηκευτικοί χώροι είναι “έξυπνοι” και φορητοί. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του λειτουργία μέσα στην καμπίνα επιβατών, αλλά μπορούν και να χρησιμοποιηθούν και εκτός του αυτοκινήτου – για παράδειγμα, σε κάποιο πικνίκ.