Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό «απαγωγής» διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να έρθει στην επικαιρότητα με «ψεκασμένες» δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από αυτούς που τώρα είναι αρνητές του κοροναϊού και των μέτρων για την πανδημία, παλιότερα είχαν σαν θεό τους, τον «αρνητή χρεών» Αρτέμη Σώρρα, τον ηγέτη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» που τελικά βρέθηκε στη φυλακή.

Δεν είναι η πρώτη δράση τους η «απαγωγή»

Τις προηγούμενες μέρες η ίδια ομάδα απασχόλησε τα ΜΜΕ με το λεγόμενο «υπουργείο Θεραπειών», το οποίο πουλούσε υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς. Με την παρέμβαση των Αρχών, το κατάστημα στην Αράχωβα σφραγίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για τα υγειονομικά μέτρα.

Την Πέμπτη κάποιοι ομοϊδεάτες τους επισκέφθηκαν σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και «προειδοποίησαν» τον διευθυντή ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα» και τον απείλησαν ότι θα επιστρέψουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εμφανίστηκαν σε κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν από τον υπεύθυνο του καταστήματος την άδεια λειτουργίας. Όπως υποστήριζαν, το άρθρο 120 του Συντάγματος τους επιτρέπει να ελέγχουν τους πάντες. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Λίγες ημέρες πιο πριν, αρνητές της πανδημίας εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα και συστήθηκαν ως στελέχη της «Συνταγματικής Αστυνομίας».

Αξιοποιούν τα social media για προβολή των αντιδραστικών θεωριών τους

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» χρησιμοποιούν τα social media για να διακινούν τις αντιδραστικές θεωρίες τους, να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και να αναρτούν βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, τα σύμβολα που χρησιμοποιούν έχουν εμφανιστεί σε φιέστες χρυσαυγιτών ή άλλων ακροδεξιών οργανώσεων.

Στην ιστοσελίδα epithesiellinwn-a120s.com, γράφουν αναλυτικά τι πιστεύουν και διαφημίζουν τις «ψεκασμένες» δράσεις τους.

Η «ταυτότητα» τους

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα: «Είμαστε Έλληνες πολίτες που θέλουμε να κάνουμε κάτι για τους Εαυτούς μας και τη χώρα μας. Δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα ή κίνημα. Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που, βλέποντας τα εγκλήματα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε να δράσουμε πρώτα ατομικά, και μετά συλλογικά, ώστε να ελευθερωθούμε και πάλι.

​Το να δράσεις κι εσύ είναι απλό. Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου (θα τους βρεις ΕΔΩ), και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά-καταγγελία-μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη.

​Με αυτόν τον απλό τρόπο, γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα (το Σύνταγμα είναι πάνω από κάθε Νόμο), είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα.

«Εξαιρείσαι»

Εξαιρείσαι από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι Αντισυνταγματικό. Έχεις δικαίωμα και είσαι υποχρεωμένος, βάση της Ιερής Δήλωσης που υπέγραψες, να καταγγείλεις οτιδήποτε παράνομο δεις να γίνεται στην Ελλάδα σου.

​Επειδή η ώρα να δράσεις είναι τώρα, και μόνο με βάση το Σύνταγμα μπορούμε να αντισταθούμε στις παρανομίες που καθημερινά συμβαίνουν στη χώρα, πάτα ΕΔΩ, επικοινώνησε με κάποιον Θεματοφύλακα ώστε να σε καθοδηγήσει, και έλα να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

​Τα πολλά και μεγάλα λόγια τελείωσαν. Γινόμαστε ένα όλοι οι Έλληνες κάτω από την ομπρέλα του Συντάγματος. Ενημερώσου σωστά και δραστηριοποιήσου.

​Γιατί μόνο με ατομική και συλλογική πρωτοβουλία, θα δούμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό να λάμπουν ξανά. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.

​Θα δεις… μια μέρα θα ξυπνήσουμε στο καλύτερο αύριο που χτίζουμε τώρα!».