Στις  10 Ιανουαρίου 2022 προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας  η δίκη για την υπόθεση της  Folli Follie.

Ο  ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη κατά περίπτωση για πέντε αδικήματα:

1. Εγκληματική οργάνωση ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

2. Πλαστογραφία ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

3. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών  και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ ,

4. Χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας), 5.

5. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για ένα 6ο κακούργημα: της  κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του βουλεύματος, ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος ( ως ηθικοί αυτουργοί), μαζί με  άλλους συγκατηγορούμενούς τους,  κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών ( statement), όπου αποτύπωναν, ψευδώς, σε πραγματικούς αριθμούς λογαριασμών, τεράστια χρηματικά ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τους Δημήτρη και Γιώργο Κουτσολιουτσο. .Αν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ,το δικαστήριο θα αποφασίσει για την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης ,σύμφωνα  με όσα προβλέπονται στο νόμο.