Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνει αποφασισμένος να βάλει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και η έρευνα αυτή να φτάσει σε βάθος, ενώ ο πέλεκυς για τους επίορκους αστυνομικούς, λέει ότι θα είναι βαρύς.

Ο ίδιος μίλησε στο protothema για τη διαφθορά στην αστυνομία και ήταν κατηγορηματικός: «Πρόκειται για μια πολύχρονη βαριά εγκληματική δραστηριότητα, με πλοκάμια σε πολλούς χώρους και στην οποία, δυστυχώς, εμπλέκονται και αστυνομικοί. Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων θα φτάσει μέχρι τέλους. Η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία είναι μονόδρομος. Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια για τους επίορκους αστυνομικούς. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς, σύμφωνα με τους νόμους και τις πειθαρχικές διατάξεις.»

Στόχος να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη

Και ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνέχισε για το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου που δεν είναι άλλο από το να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των πολιτών: «Η αυτοκάθαρση είναι προϋπόθεση για να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία. Στηρίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που είναι πιστοί στον όρκο τους, προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο και υπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε και γι’ αυτούς. Για ολόκληρη την κοινωνία μας».