Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 37.681 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 51 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 144.775 ανθρώπους επί συνόλου 10.146.915 μολύνσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Tο 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 30% του πληθυσμού-στόχου.

Νέα μέτρα

Εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας σε διεθνές επίπεδο για την παραλλαγή Ομικρον του νέου κοροναϊού, που εξαπλώνεται, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε εξάλλου χθες νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τρίτη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο εξής η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ στα σχολεία, ορισμένοι μαθητές θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους.

Από την 30ή Νοεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ PCR, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.