Φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου αποτίουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα πλήθος πολιτών και συλλογικοτήτων. Με την καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις.

Από το πρωί της Τετάρτης, πολίτες κάθε ηλικίας, πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές επισκέπτονταν συνεχώς τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης για να αφήσουν ένα λουλούδι στο Μνημείο.

Live όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο

Τι έγινε πριν ξεκινήσει η πορεία

15:53 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, θα αποκλειστεί η κίνηση και για τους πεζούς στην Πατησίων. Επίσης, οι πεζοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Πατησίων ούτε από την Χαλκοκονδύλη ή την Ηπείρου. Ακόμα, Στουρνάρη και Τοσίτσα έχουν κλείσει για τους πεζούς.

15:49 Κοντά στο Πολυτεχνείο βρίσκεται και η Αύρα.

15:44 Διμοιρίες από ΜΑΤ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο

15:35 Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πίσω από το μπλοκ που μεταφέρει τη σημαία

15:30 Στο Πολυτεχνείο βρίσκονται οι διαδηλωτές, μέλη της ΠΑΣΠ, με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. 

15:10 Στην Ακαδημίας βρίσκεται το μπλοκ που θα μεταφέρει τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Δείτε βίντεο:

14:05 Πληθαίνει ο κόσμος στη φοιτητική προσυγκέντρωση.

14:00 Στην Πατησίων βρίσκονται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, στην προσυγκέντρωσή τους. Μαζί τους βρίσκονται και στρατευμένοι.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική», φωνάζουν οι φοιτητές.

13:40 Άγνωστοι επιτέθηκαν σε καμεραμάν του MEGA που κάλυπτε τις εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο. Του άρπαξαν το τρίποδο, ενώ πήραν την κάμερα και την πέταξαν κάτω. Το απαράδεκτο περιστατικό έγινε στην Πατησίων, μπροστά στο Πολυτεχνείο.

13:31 Έκλεισαν οι πύλες στο Πολυτεχνείο

13:08 Πλέον δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ όσοι βρίσκονταν στον χώρο αποχωρούν. Δείτε εικόνα από το MEGA:

13:02 Αδειάζει σιγά σιγά το Πολυτεχνείο με τους φοιτητές να αποχωρούν οργανωμένα από τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης.

12:49 Διαβάστε τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων και αυτόπτων μαρτύρων έναν χρόνο μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

12:25 Θυμίζουμε ότι στις 13:00 θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

12:05 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», φωνάζουν μικροί μαθητές στο Πολυτεχνείο έχοντας υψωμένες τις γροθιές τους. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τρίτης ημέρας των εκδηλώσεων για την Εξέγερση.

11:55 «Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία» φωνάζουν υγειονομικοί στο Πολυτεχνείο. Ορισμένοι από αυτούς έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ θυμίζουν ότι τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση τους αποκαλούσε ήρωες.

11:32 Να σημειώσουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, ενώ περίπου στις 16:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

11:32 Να σημειώσουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, ενώ περίπου στις 16:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

11:12 Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. «Έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει, δεν θα περά, δεν θα περάσει ο φασισμός», γράφει ένα από τα σημειώματα.

10:52 Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη, με πολίτες όλων των ηλικιών να αφήνουν ένα λουλούδι.

09:57 Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο φοιτητές εμπόδισαν την είσοδό τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:36 Στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

08:44 Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης και Χαράλαμπος Αθανασίου προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο φοιτητές δημιούργησαν μπλόκο με τα σώματά τους και τους απέτρεψαν την είσοδό τους στο εσωτερικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από