Σε μια επίδειξη καθαρής εφευρετικότητας, ένας Ταϊβανέζος δάσκαλος μαθηματικών κατέφυγε στη διδασκαλία μαθημάτων στον ιστότοπο βίντεο για ενήλικες Pornhub σε μια προσπάθεια να κατακτήσει την αγορά-στόχο του: τα αγόρια κολεγίου.

Με το tagline Play Hard, Study Hard, ο Chang Hsu (changhsumath666) έχει περισσότερες από 1,9 εκατομμύρια προβολές στα μαθηματικά του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 685η θέση στην πλατφόρμα, παρόλο που δεν έχει δημοσιεύσει ούτε ένα ροζ βίντεο.

Στα 226 βίντεο που έχει δημοσιεύσει, ο Chang, ντυμένος (το διευκρινίζουμε), στέκεται μπροστά σε έναν πράσινο μαυροπίνακα και διδάσκει τα πάντα, από εξισώσεις σκληροπυρηνικών μέχρι τριγωνομετρία και άλγεβρα. Κάθε βίντεο διαρκεί περίπου 40 λεπτά και έχει κατά μέσο όρο περίπου 20.000 θεατές ανά κλιπ.

Μιλώντας στο ταϊβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus Taiwan, ο Chang εξήγησε ότι άρχισε να δημοσιεύει τα βίντεο στο Pornhub τον Μάιο του 2020, κυκλοφορώντας δωρεάν βίντεο στην πλατφόρμα ως μέρος μιας στρατηγικής μάρκετινγκ για να κάνει «ιδιαίτερα πράγματα σε ειδικά μέρη». Η κίνηση ήταν τόσο επιτυχημένη, στην πραγματικότητα, που οι μαθητές που εντόπισαν τα δωρεάν μαθήματά του στο Pornhub κατέληξαν να εγγραφούν στα αμειβόμενα μαθήματά του.

«Η αγορά της διαδικτυακής διδασκαλίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και τώρα μπορώ να προσελκύω 1.000 μαθητές κάθε χρόνο, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο μερικών εκατοντάδων για έναν δάσκαλο», είπε ο εφευρετικός καθηγητής.

«Ρώτησα τον εαυτό μου πού να βρω τους μαθητές μου, ας πούμε αγόρια κολεγίου, και η απάντηση εμφανίστηκε: πλατφόρμες βίντεο για ενήλικες», πρόσθεσε.

Ο Chang προσπάθησε να δημοσιεύσει βίντεο σε άλλες πλατφόρμες όπως το XVideos, αλλά απορρίφθηκε για το περιεχόμενό του που δεν ήταν για ενηλίκους. Παρόλα αυτά, ισχυρίζεται ότι τώρα κερδίζει περίπου 268.000 $ ετησίως από τα διαδικτυακά του μαθήματα που πραγματοποιούνται σε άλλες πλατφόρμες.