Σε νεότερη δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στις πρωινές του δηλώσεις και ενόψει της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας τονίζει ότι θα εισηγηθεί μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος τα καθήκοντα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας να ασκούνται από τον ίδιο τον κ. Κεγκέρογλου ως γραμματέα, καθώς και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου για την ημερομηνία εκλογών και τη λειτουργία της Κ.Ο.

«Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχτεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.

»Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

»Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

»Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν. Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που έγιναν προκειμένου να μην υπάρχει αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ για την αναπλήρωση του κενού κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που άφησε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μέχρι και την εκλογή νέου αρχηγού του κόμματος.

Μένει να φανεί αν αυτή η πρόταση θα εξομαλύνει την κατάσταση που φάνηκε νωρίτερα να βαίνει προς εκτόνωση ή αν θα συντηρήσει την ένταση και θα τροφοδοτήσει κλίμα καχυποψίας μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών.