Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό κόσμο με συντρόφους και πολιτικούς αντιπάλους να στέλνουν τα μηνύματά τους. Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Σακελλαρόπουλου: Έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει η κ. Σακελλαρόπουλου. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι: «Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

Οικονόμου: Ηταν μια σπουδαία πολιτικός και  μια σπουδαία γυναίκα

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ηταν μια σπουδαία πολιτικός και  μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη δημοκρατία.  Μια γυναίκα που πάλεψε για τις αξίες και τα πιστεύω της. Έκφραζουμε τη θλίψη και την οδυνη μας», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τσίπρας: Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά απέστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δένδιας: Θα τη θυμόμαστε για τον πολιτικό της πολιτισμό και την αφοσίωση στις ιδέες της

Θα την θυμόμαστε για την αφοσίωση στις ιδέες της και τον πολιτικό της πολιτισμό επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία το διάστημα που διατέλεσε Αν. Υπουργός Εθν. Άμυνας, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Θα τη θυμόμαστε για την αφοσίωση στις ιδέες της και τον πολιτικό της πολιτισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της» έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Πλεύρης: Απεβίωσε μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Χρηστίδης: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

Με προσωπικό τόνο εξέφρασε ο Παύλος Χρηστίδης τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Σε ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης της και με πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο ‘Ανθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

Κουτσούμπας: Την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπακογιάννη: Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους

Συγκλονισμένη από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και η Ντόρα Μπακογιάννη.  Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν μια γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια και έδινε δύναμη σε όλους. «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της», έγραψε η κ. Μπακογιάννη.

Σαμαράς: Έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!».

Γιώργος Παπανδρέου: «Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας»

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ο πρώην πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής είπε: «Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας, δίνοντας μια μάχη πράγματι παλικαρίσια».

Καραμανλής: Την αποχαιρετούμε με σεβασμό στη συνεπή της πορεία

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Σημίτης: Η πολιτική της παρουσία χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Λοβέρδος: Αντίο Φώφη μας

Με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τη θλίψη του και ο Ανδρέας Λοβέρδος για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. «Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!», ήταν η ανάρτηση του.

Γερουλάνος: Η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Βενιζέλος: Έδινε επί χρόνια την προσωπική της μάχη απέναντι στον καρκίνο

Σε δήλωση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά προχώρησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδινε επί χρόνια την προσωπική της μάχη απέναντι στον καρκίνο, ενώ έστειλε τα συλλυπητήριά του στα παιδιά και σε όλη την οικογένειά της.

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βαρουφάκης:«Μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω»

Ως έναν άνθρωπο που «δεν περίσσευε στη Βουλή» και μία γυναίκα που «έβαζε φρένο στην ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής» χαρακτηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει «μετανιωμένος» επειδή δεν προσπάθησε να τη γνωρίσει καλύτερα.

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στη Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βούτσης :Υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα και πολιτικός ηγέτης

Την οδύνη του εκφράζει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά επισημαίνοντας ότι άφησε διακριτικό αποτύπωμα με την παρουσία της στο κοινοβούλιο σε δύσκολες και κρίσιμες πολιτικά στιγμές την προηγούμενη δεκαετία.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Βούτση έχει ως εξής:

«Με ειλικρινή οδύνη συλλυπούμαι τους οικείους και την πολιτική οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα στο δημόσιο βίο ως γυναίκα και ως πολιτικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ευγενής, δυναμική και πολιτικά οξυδερκής, άφησε διακριτό αποτύπωμα με την παρουσία της στο Κοινοβούλιο ακόμα και στις πιο δύσκολες και πολιτικά κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης δεκαετίας».

Ανδρουλάκης: Πέρασε στην Ιστορία, έδωσε πολλές μάχες

Δήλωση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά έκανε και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους».