Κάποιοι από τους πολλούς Ερυθρόλευκους διεθνείς επέστρεψαν από χθες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, κάποιοι άλλοι επιστρέφουν σήμερα και ο Πέδρο Μαρτίνς, που όλο αυτόν τον καιρό κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, θα μπορεί επιτέλους να καταστρώσει τα πλάνα του για τα τρία πολύ κρίσιμα ματς που περιμένουν τον Ολυμπιακό μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτήν την Κυριακή στα Γιάννενα, την ερχόμενη Πέμπτη στη Φραγκφούρτη και την άλλη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Μεταξύ αυτών που θα επιστρέψουν σήμερα στο Ρέντη είναι και ο Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ, ο οποίος μέσα στο 2021 δεν έχει σταματήσει να παίζει. Συνεχώς βασικός με τον Ολυμπιακό, συνεχώς βασικός και με την εθνική Μολδαβίας.

Μόνο στη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό έχει ήδη 12 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, και αν εξαιρεθεί το ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, όπου έγινε αλλαγή στο 67’, σε όλα τα άλλα… έτρεχε μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ άλλες τέσσερις συμμετοχές ως βασικός έχει από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα με την εθνική του ομάδα. Ήδη έχει ξεπεράσει τα 1.500 λεπτά συμμετοχής φέτος (!), όταν κάποιοι άλλοι δε συμπληρώνουν τόσα σε μια ολόκληρη σεζόν.

Το τρομερό με τον Ρέαμπτσιουκ είναι ότι το ίδιο non stop ήταν και την προηγούμενη σεζόν (με διαφορά ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής από τότε που ήρθε στην ομάδα) και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για κούραση. Το πιθανότερο είναι ότι θα τον δούμε βασικό και στα τρία ματς που ακολουθούν, αν και ο Μαρτίνς έχει κι αυτόν στο μυαλό του στο πλαίσιο του γενικότερου rotation που ξέρει ότι είναι αναγκασμένος να κάνει το προσεχές διάστημα.

Ο Πέδρο πάντως είναι τυχερός προπονητής όχι μόνο επειδή δουλεύει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, αλλά διότι έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ με λύσεις για όλες τις θέσεις. Αν χρειαστεί να πάρει ανάσες κάποια στιγμή ο Ρέαμπτσιουκ, θα δούμε στη θέση του τον Καρμπόβνικ, τον οποίο μόνο δεξιά τον έχουμε δει μέχρι στιγμής, αλλά μην ξεχνάμε ότι βασικά για το αριστερό άκρο ήρθε.

Και δεν είναι μόνο οι θέσεις του ακραίων αμυντικών όπου υπάρχουν πολλές λύσεις. Σκεφτείτε απλώς ότι μέχρι στιγμής ουσιαστικά δεν έχει παίξει ο Λόπες, που υπήρξε μια από τις βασικές προσθήκες του καλοκαιριού και το γεγονός δεν έχει στοιχίσει καθόλου στην ομάδα.

Επέστρεψε ο Μασούρας, που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την εθνική ομάδα, παίζουν βασικοί ο Ονιεκούρου και ο Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στα άκρα της επίθεσης έχουν πάρει συμμετοχές και οι Βαλμπουενά, Βρουσάι και Ελ Αραμπί και είναι όλα καλά.

Πού δηλαδή να ήταν και ο Λόπες στα ντουζένια του, δε θα ήξερε ποιον να πρωτοβάλει ο Μαρτίνς. Και μέσα σε όλους αυτούς να υπολογίζετε πλέον ότι έρχεται και ο Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος μάλιστα ίσως κάνει την πρώτη του συμμετοχή (ως αλλαγή, το πιθανότερο) την Κυριακή στα Γιάννενα.

Τι λέτε, λοιπόν, είναι ή όχι τυχερός ο Μαρτίνς, που έχει στη διάθεσή του ένα τόσο γεμάτο ρόστερ; Την απάντηση νομίζω ότι τη γνωρίζουμε όλοι.