Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς η νέα κακοκαιρία, με το όνομα «Μπάλλος», διαδέχτηκε την «Αθηνά» από αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η χώρα αναμένεται να… χορέψει στους ρυθμούς του Μπάλλου με σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις ακόμα και χιονοπτώσεις σε ορισμένα ορεινά μέρη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή σήμερα, Πέμπτη, όταν και θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν και την Παρασκευή.

Βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο, με σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας