Για όσα εκτυλίχθηκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου μίλησε ο φοιτητής, ο οποίος -όπως καταγγέλλει- δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως περιέγραψε, τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι και τον χτύπησαν με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Εσύ δεν είσαι αυτός που βγαίνεις στα κανάλια και λες ότι θέλεις την πανεπιστημιακή αστυνομία;» τον ρώτησαν οι άγνωστοι, όπως επεσήμανε ο ίδιος στον ΣΚΑΙ.

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό, ο νεαρός κάλεσε το 100, αλλά τού είπαν πως δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση εντός του Πανεπιστημίου.

Έρευνα

Σχόλιο για την επίθεση στον φοιτητή, που είναι μέλος της ΠΑνΚΣ, της παράταξης «Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), έκανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη διαβεβαίωσαν πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες έρευνες.

«Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» είπε.

Όσον αφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

«Έχουν ενημερωθεί αστυνομία και πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα»

Από την πλευρά του, ο εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι οι δράστες αναγνώρισαν το θύμα και τον χτύπησαν επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια μας στο Πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο Πανεπιστήμιο» επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας για τον κοροναϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.