Τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις νέες φυλακές Χαλκίδας, με χωρητικότητα 1.000 κρατουμένων, οι οποίοι εμπλέκονται αποκλειστικά σε εγκλήματα οικονομικής φύσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Τον χώρο όπου θα ανεγερθεί νέο Κατάστημα Κράτησης επισκέφθηκε σήμερα η γενική γραμματέας Σοφία Νικολάου, συνοδευόμενη από τον διευθυντή των φυλακών, Σπύρο Αθανασίου.

Πρόκειται για έκταση 80 στρεμμάτων, που είναι δημόσιο ακίνητο καθώς αποτελεί τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας.Όπως αναφέρεται από τη ΓΓΑΠ, οι διαδικασίες έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αφού ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εδαφολογική μελέτη, αμέσως αναλαμβάνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις μελέτες θα συντονίσει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ).

Η ανέγερση του νέου Καταστήματος Κράτησης θα συζητηθεί σύντομα στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Για την παραχώρηση των σημερινών φυλακών στους κατοίκους, η Σοφία Νικολάου σε δηλώσεις της τόνισε:

«Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για την ανάπλαση των φυλακών αυτών. Για να αποδοθούν τα 9 στρέμματα προς όφελος αποκλειστικά των πολιτών της Χαλκίδας».

H γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συναντήθηκε στη συνέχεια με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, τον περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό, τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Απόστολο Κουφό, και με τον πατέρα Νικηφόρο από τη Μητρόπολη Χαλκίδας.