Οι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους έφτασαν στο Ηράκλειο, ενώ δίνεται μάχη να τοποθετηθούν γρήγορα πριν την επιδείνωση του καιρού που θα κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση για όσους έχουν πληγεί από τον Εγκέλαδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η διαδικασία μεταφοράς των οικίσκων από το λιμάνι στο Ηράκλειο. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει το στήσιμο των πρώτων για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι και την γύρω περιοχή, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι σεισμόπληκτοι από τις σκηνές.

Πόσοι οικίσκοι θα μεταφερθούν συνολικά

Η πρώτη αποστολή αφορά σε 34 οικίσκους, από τους οποίους ήδη οι 8 έφτασαν στην Βόνη. Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν οι πρώτες 15 σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών, αριθμός που στο μέλλον θα αυξηθεί. Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών προετοιμάζει την προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για τη στέγαση και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, οι έλεγχοι κτιρίων σε επτά ημέρες ξεπέρασαν τους 7.000, ενώ το έργο συνεχίζεται από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Φωτογραφίες από την εγκατάσταση των οικίσμων

Πηγή φωτογραφιών: cretalive.gr