Στη σύλληψη ενος ατόμου, για τη χθεσινή επίθεση κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, προχώρησαν οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα άτομα, με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές στους παρευρισκόμενους στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Από την επίθεση υπήρξαν 4 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Αφροδίτη Φράγκου, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι φασίστες διέλυσαν τα τραπεζάκια και το αντιφασιστικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος που συνελήφθη είναι χρυσαυγίτης που είχε δράση στα Άνω Λιόσια, ενώ δεν κρύβει την «ιδεολογία» του, καθώς φέρει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό. Το όνομά του και φωτογραφίες του προσκόμισαν τα θύματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος που είναι γνωστός για την ακροδεξιά του δράση, είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη. Αναγνωρίστηκε από παθόντες και αυτήν την ώρα εξετάζεται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας.

Βίντεο από την επίθεση κυκλοφόρησαν από χθες στο διαδίκτυο στα οποία διακρίνονται τα πρόσωπα των επιτιθέμενων.

Μιλώντας στο MEGA, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για οργανωμένη και με σχέδιο επίθεση ενώ κατηγόρησε την αστυνομία ότι άργησε να επέμβει ενώ βρισκόταν στην περιοχή.

Οι δηλώσεις του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ

«Οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και με σχέδιο» σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο ότι είναι γνωστοί που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Ο επικεφαλής ήρθε με στρατιωτικό παράγγελμα. Η επίθεση ξεκίνησε λέγοντας πάμε, και ολοκληρώθηκε όταν ακούστηκε τέλος» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, οι ακροδεξιοί «πήραν το πράσινο φως από την ανοχή της αστυνομίας και από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί και επιτίθεται κατά εκπαιδευτικών και προσφύγων και ξαμολήθηκαν ξανά τα τάγματα εφόδου»,

Αντιφασιστική πορεία σήμερα στο Ηράκλειο

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σήμερα αντιφασιστική πορεία στις 7μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και στις 9 Οκτωβρίου σε μαζική συγκέντρωση για τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν. Οι αγώνες μας στείλανε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για ξηλώσουμε την κυβέρνηση των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουμε το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ».