Την πραγματοποίηση των παρελάσεων και των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μίνι lockdown λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί ή όχι έχει απασχολήσει έντονα τους ειδικούς και τους πολίτες. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η απόφαση έχει πλέον ληφθεί και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ερωτηθείς σχετικώς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε πως θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».

«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Γίνονται διαδηλώσεις όπως είναι δικαίωμα των πολιτών επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».