Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς των διαιτητών για την 5η αγωνιστική της Super League, ορίζοντας ξένο ρέφερι στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς θα διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» και θα έχει για βοηθούς του τούς συμπατριώτες του Τόμας Κλάσνιτς, Άντρας Κόβασιτς με τέταρτο τον Σπυρίδωνα Ζαμπαλά Φωτιά από το Σύνδεσμο Ηπείρου. Στο VAR θα είναι ο Βίτορ Φερέιρα, με AVAR τον Πολυχρόνη Κωσταρά από την Αιτωλοακαρνανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 40χρονος ρέφερι στο παρελθόν έχει σφυρίξει ξανά αγώνες ελληνικών ομάδων.

Ειδικότερα στη Super League ήταν διαιτητής στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ ήταν και στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στις 3/11/2019, όπου οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 2-2.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα ματς ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη ήταν ρέφερι στο ΠΑΟΚ – Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και στο Ολυμπιακός – Μπέρνλι για τα προκριματικά του Europa League.

Έχει ακόμη 13 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, 19 στο Europa League και 11 σε προκριματικά του Europa League.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής η ΚΕΔ όρισε τον Σιδηρόπουλο στο Ηράκλειο για το ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, με VAR τον Κουτσιαύτη, ενώ στο Αγρίνιο και το Παναιτωλικός – ΑΕΚ τον Τσακαλίδη με VAR τον Κουμπαράκη.

Στην αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης όρισε τον Διαμαντόπουλο με VAR τον Βίτορ Φερέιρα και τον Παπαπέτρου με VAR τον Ευαγγέλου στο Βόλος – Αστέρας.

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στο Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα όρισε τον Τζοβάρα με VAR τον Καραντώνη και τον Γκορτσίλα στο Ιωνικός – Λαμία με VAR τον Τζήλο.