Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από τη Λαμία (1-2) και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έστω και δύσκολα, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του όμως να μην έχουν χρόνο για ξεκούραση, αφού την Τετάρτη υποδέχονται τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκη (22/9, 20:30).

Οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία με μισή ουσιαστικά προπόνηση, αφού τη Δευτέρα έκαναν χαλάρωμα όσοι αγωνίστηκαν. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς και έχει σκοπό να φρεσκάρει λίγο την ενδεκάδα.

Ο Μαρτίνς έχει σκοπό να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που έχουν «τραβήξει» κουπί στο ξεκίνημα της σεζόν (πχ Ρέαμπτσιουκ), ενώ περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει μία διάθεση να τον περιμένει, όμως επειδή έρχονται δύσκολα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν σκοπεύει να ρισκάρει, με τον Τικίνιο να είναι φαβορί για να πάρει φανέλα βασικού και στο ματς με τον Απόλλωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάθεση του Μαρτίνς θα είναι και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Πορτογάλος δεν έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα, αλλά οι σίγουροι είναι ήδη οι Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Καρμπόβνικ και «παίζει» αν θα αγωνιστεί ο Ρέαμπτσιουκ ή όχι, ενώ και οι Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης θα είναι στο αρχικό σχήμα.