Νέα οικονομικά μέτρα έχει στο καλάθι της η κυβέρνηση, τη στιγμή που η συζήτηση για το κύμα ανατιμήσεων φουντώνει.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η κυβέρνηση εξετάζει δύο μέτρα ελαφρύνσεων και παροχών.

Σημείωσε ακόμα ότι κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν υπερβολική τη συζήτηση για την ακρίβεια, ότι δεν έχουν περάσει οι αυξήσεις που βλέπουμε στην Ευρώπη στην οικονομία της Ελλάδας στο επίπεδο των υπηρεσιών ή των αγαθών, ενώ όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, έρχονται επενδύσεις, που βάζουν στο μίγμα φτηνότερο ρεύμα.

Όσο προχωράνε οι επενδύσεις θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα απορροφά τις πιέσεις που υπάρχουν από το φυσικό αέριο ή από τους ρύπους.

Τα δύο νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το πρώτο είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που εξετάζεται να είναι και κομμάτι του προϋπολογισμού το 2022.

Το δεύτερο είναι να δοθεί η δυνατότητα στα νέα ζευγάρια για κρατικά σπίτια.

Για την ώρα γίνονται διεργασίες, προκειμένου να βρεθούν αυτά τα σπίτια που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, και να ανακαινιστούν προκειμένου να διατεθούν στους δικαιούχους. Για αυτό το μέτρο θα χρειαστούν και χρήματα, αλλά η κυβέρνηση υπολογίζει στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια.