Ίσως να αποτελεί την είδηση της ημέρας και πώς να μην είναι δηλαδή είδηση και μάλιστα πρωτοκλασάτη, η «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας με ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο σε σχέση με το 2020, ακολουθώντας τα βήματα των υπολοίπων οικονομιών της ευρωζώνη. Το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει, ο Πρωθυπουργός στο Twitter είπε ότι «ξεπέρασε τις προσδοκίες», ενώ το γεγονός αυτό δίνει σαφέστατα  περιθώρια στην κυβέρνηση και για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, αλλά και για στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα δοκιμαστούν από το κύμα ακρίβειας που έρχεται.

Η ελληνική οικονομία, λένε στο οικονομικό επιτελείο, εκτινάχθηκε εφέτος μετά την δραματική πτώση του περυσινού Β εξαμήνου κατά την οποία το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 13,2% σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το β τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 3,4%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 16,2%. Τι ήταν όμως  αυτό που εκτόξευσε το ΑΕΠ στο εφετινό  β τρίμηνο; Πρώτα απ΄όλα ο τουρισμός, εν συνεχεία οι εξαγωγές και οι επενδύσεις, όπως μου είπαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο  Twitter, σχολίασε: «Η ελληνική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ακόμη και σε μια περίοδο με παροδικά lockdown, το τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους».