Για «αδυναμία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να αντιληφθεί σε βάθος τους προβληματισμούς των πολιτών, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή.

Αποκρούοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη και τα σχόλια της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική συνύπαρξη του ιδίου με τον πρώην Επίτροπο, είπε:

«Επειδή σας ξενίζει αυτή η συνύπαρξη, η ανάλυσή σας με κάνει ευτυχή. Δείχνει ότι είστε μακριά νυχτωμένοι. Δείχνει ότι δεν καταλαβαίνετε τους όρους με τους οποίους συγκροτούνται τα σημερινά μέτωπα. Σήμερα, διαμορφώνονται μεγάλα ρεύματα που ενώνουν δύο μεγάλες έννοιες. Εσείς πάτε να τα μετατοπίσετε, σε ποιος ήταν σημιτικός και ποιος εθνικοπατριώτης».

Μιλώντας, μάλιστα, για αυτά που τον ενώνουν με τον Χρήστο Στυλιανίδη, ο Μάκης Βορίδης, ανέφερε τα εξής:

«Τα ζητήματα είναι ποιος θα υπερασπιστεί την ελευθερία, τις θεσμικές εγγυήσεις και τη δημοκρατία, ποιος έχει συγκροτημένη πολιτική περιορισμού της αλόγιστης μετανάστευσης, ποιος θα εγγυηθεί το νόμο και την τάξη. Αυτά είναι που, σε επίπεδο προγραμματικό, μας ενώνουν. Δεν θα κοιτάξουμε την πολιτική πορεία του καθενός στο παρελθόν. Μας ενώνει στην κυβέρνηση ένα πολιτικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης και ανασυγκρότησης της πατρίδας. Όσο δεν το καταλαβαίνετε, τόσο το καλύτερο για εμάς, γιατί δεν θα έχετε συγκροτημένη απάντηση».

Ο κ. Βορίδης τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί σπουδαία προσωπικότητα του μείζονος ελληνισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως διακρίνει μεγάλη «αγωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα διαδικαστικά ζητήματα, «προφανώς», όπως είπε, «γιατί αναγνωρίζουν την αξία του κ. Στυλιανίδη».

Όπως ανέφερε, άλλωστε, τον Μάρτιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ «κατήργησε την πρόβλεψη, για ένα χρόνο μετά την πολιτογράφηση, να παίρνει κάποιος αξίωμα – δεν υπάρχει ζήτημα», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Και κατέληξε: «Ελπίζω ότι δεν θα συνεχίσει να γίνεται επίκληση του ότι ‘δεν είναι Έλληνας, ποιος ο Έλληνας εκ Κύπρου!’. Αυτό το γεγονός ότι αξιοποιεί ο πρωθυπουργός έναν Έλληνα, σπουδαίο του μείζονος ελληνισμού, θα έπρεπε να μας χαροποιεί».