Βουβός πόνος επικρατεί στη γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη, κάτω από την Ακρόπολη, όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί γύρω από την οδό Επιφανούς, όπου και έμενε ο εμβληματικός Έλληνας, ενώ φίλοι και συνεργάτες του πηγαίνουν στο σημείο είτε για να αφήσουν ένα λουλούδι είτε για να συμπαρασταθούν στους οικείους του.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους η κόρη του, συντετριμμένη από την απώλεια, είπε πως το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί αρκετά η υγεία του. Μάλιστα, η ίδια προέτρεψε τους πάντες να αγαπούν τον πατέρα της

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να μεταφερθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη πού θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη Ακολουθία.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η τελευταία επιθυμία του -την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη- ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να γίνουν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.

Ο σκύλος του Μίκη Θεοδωράκη θρηνεί στο πλατύσκαλο

Μια δυνατή εικόνα που ξεχωρίζει είναι αυτή με τον σκύλο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος βρίσκεται στο πλατύσκαλο της οικίας.

Φανερά καταβεβλημένος, παραμένει εκεί για αρκετή ώρα χωρίς να επηρεάζεται από όσους μπαινοβγαίνουν στο σπίτι αποχαιρετώντας τον δικό του Μίκη.