Ενταση δημιουργήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου  όπου οδηγήθηκε εκ νέου ο 27χρονος Ρουμάνος που ομολόγησε πως σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου η μητέρα του θύματος μαζί με τη χήρα του κτηνοτρόφου άρχισαν να φωνάζουν κοιτώντας το γραφείο που απολογούνταν ο 27χρονος.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr οι δύο γυναίκες σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να φωνάζουν «φονιά», «σκύλε» ενώ πάνω στην οργή τους άρχισαν να καταριούνται το κράτος, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση.

Ο 27χρονος Ρουμάνος ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι το θύμα του χρωστούσε χρήματα ενώ άφησε αιχμές και σωματική κακοποίηση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή τα λεγόμενα του καθώς αρχικά είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών αναφορικά με την ταυτότητα του δολοφόνου.

Ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά το φονικό κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης της επίθεσης τον πυροβόλησε δύο φορές χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον 39χρονο τον οποίο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Μάλιστα έστρεψε τις έρευνες σε συγκεκριμένο επιχειρηματία της περιοχής με τον οποίο ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε οικονομικές διαφορές.

Τους ισχυρισμούς του δράστη διαψεύδουν οι συγγενείς του θύματος. «Τον αγαπούσε τον περιποιόταν. Είχε πάντα τα χρήματα του, τις βόλτες του και το φαγητό του» τονίζουν χαρακτηριστικά στο cretapost.gr. Μάλιστα ο 27χρονος είχε πρόσφατα μία δικαστική διαμάχη και σύμφωνα με τη σύζυγο του εκείνος ήταν που έτρεξε να του βρει δικηγόρο και να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το 8χρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του οποίου, ο 39χρονος πατέρας της έπεφτε αιμόφυρτος από τα πυρά του δράστη.

Είδε τον πατέρα της να σωριάζεται στο πάτωμα και να κείτεται νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος. Κανείς από την οικογένεια δεν την έχει ρωτήσει το παραμικρό για το μοιραίο εκείνο βράδυ δίνοντας το χρόνο να συνέλθει.

Όπως τόνισε η μητέρα της και σύζυγος του θύματος, αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο με τη βοήθεια των ειδικών. Το παιδί δέχεται ήδη τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσει να καταφέρει να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.