Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού για τους υγειονομικούς ζητεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με επιστολή της στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι οι υγειονομικοί ήταν η πρώτη ομάδα που εμβολιάστηκε, τον Ιανουάριο του 2021 και έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν 8 μήνες.

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που ενσυνείδητα εμβολιάστηκαν και αποκλειστικά να γίνεται διαρκώς λόγος για ποινές, για μια μικρή μειοψηφία που δεν εμβολιάστηκε», τονίζεται στην επιστολή της ΕΙΝΑΠ.

10.000 θα στηρίξουν την επιλογή τους και θα βγουν σε αναστολή

Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά των μέτρων της υποχρεωτικότητας τοποθετήθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Τόνισε ότι οι περίπου 10.000 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την επιλογή τους και να βγουν σε αναστολή και τότε θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στο οποίο το κράτος θα πρέπει να βρει λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο της ΕΕ στο στο ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών.