Η τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού θα βρει το κατάστημα που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης κλειστό, με τις αντιδράσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο καλλιτέχνης τηρεί σιγή ιχθύος, τη στιγμή που η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τα όσα έγιναν μετά την έφοδο των ελεγκτών, με τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής να παραπέμπουν στις διαπιστώσεις τους…

«Διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας» ανέφερε ο Γιώργος Κλεφτοδήμος, δικηγόρος του κέντρου διασκέδασης, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη σήμανση για το πόσοι πελάτες επιτρέπονται, με ορισμένους να εντοπίζονται όρθιοι, παρά την απαγόρευση ή να μην έχουν πάνω τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Από την πλευρά του το νυχτερινό κέντρο υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν όρθιοι πελάτες και πως ο έλεγχος στις εισόδους ήταν ο ενδεδειγμένος.

Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο

«Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες» τόνισε ο κ. Κλεφτοδήμος στο MEGA.

Στα πλάνα της επίμαχης νύχτας, βλέπουμε τον κόσμο να ξεφαντώνει σε ένα κέντρο γεμάτο ασφυκτικά. Ορισμένοι διακρίνονται όρθιοι στα πρώτα τραπέζια, λίγα μέτρα από το δημοφιλή τραγουδιστή, με λουλούδια στα πόδια του, να παίρνουν ύψος με το πέρασμα της ώρας και τα φωτορυθμικά να δίνουν τον τόνο…

Η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους πελάτες, να βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τον αυστηρό έλεγχο.

«Πιθανή η εκ μέρους αυτών ‘παράκαμψη’ της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως» εξηγεί ο κ. Κλεφτοδήμος.

«Μας θλίβει πολύ το γεγονός ότι η ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μετρά χιλιάδες κρατήσεις κι εμείς αναγκαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο να κλείσουμε την επιχείρηση μας που απασχολεί προσωπικό άνω των 200 ατόμων».

«Ναι εμείς εμβολιαζόμαστε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.»

«Άθλος να τηρήσει μια ιδιωτική επιχείρηση την διαδικασία εισόδου των πελατών»

Ακόμα, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τα μέτρα προστασίας στα νυχτερινά κέντρα και πόσο αυτά είναι υλοποιήσιμα ο δικηγόρος της επιχείρησης τονίζει πως: «είναι Ηράκλειος Άθλος μια ιδιωτική επιχείρηση να τηρήσει απαρέγκλιτα την διαδικασία εισόδου των πελατών στα καταστήματα. Ειδικά ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης. Υπάρχει μια αθρώα προσέλευση, είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι του κέντρου να τηρήσει τα μέτρα που ο νομοθέτης έχει θέσει ως μέτρα» υπογράμμισε.

«Είναι απεχθέστατο χρέος να προβαίνουν εργαζόμενοι σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας ή αξιοπιστίας πιστοποιητικών. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μας θέσει αστυνομικά όργανα για τους ελέγχους. Είναι όμως αντιληπτό ότι ένα τέτοιο βάρος δεν γίνεται να μεταφέρεται στις πλάτες εργαζομένων», πρόσθεσε.

«Η επιχείρηση διατηρεί σοβαρές αντιρρήσεις για τις διαπιστώσεις που έχουν περιληφθεί στην οικία πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ επί των οποίων έχει κάνει προσφυγή», τόνισε κλείνοντας.

Σε κάθε περίπτωση, το κέντρο άνοιξε για τελευταία φορά χθες το βράδυ και στη συνέχεια μπήκε λουκέτο για 7 ημέρες. Με τους υπεύθυνους να καλούνται να πληρώσουν και το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νυχτερινό κέντρο είχε ανοίξει στις 2 Ιουλίου και μετά από μόλις 3 εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη, κατέβασε ρολά λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Τότε ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει την πικρία του…

Πλέον το νυχτερινό κέντρο παραμένει κλειστό, με την εξέλιξη να αποτελεί για πολλούς προάγγελο των νέων κυβερνητικών μέτρων, κυρίως για τους ανεμβολίαστους σε μια νέα προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο του κοροναϊού μέσα στο Φθινόπωρο…