Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στην Κερατέα που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8). Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής που σβήνουν κάποιες εστίες ενώ παράλληλα βρίσκονται σε ετοιμότητα για αναζωπυρώσεις.

Οι φλόγες έκαψαν πυκνό πευκοδάσο ωστόσο οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πάλεψαν και κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο πριν περάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Από την πύρινη λαίλαπα όμως δεν γλίτωσαν κάποια σπίτια. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έκανε λόγο για 10 οικίες. Όπως είπε, «υπάρχουν 10 σπίτια που υπέστησαν ζημιές αλλά όχι ολοσχερείς γιατί υπήρξε άμεση επέμβαση. Σήμερα θα έχουμε αποτίμηση για τα καμένα στρέμματα».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για εμπρησμό σημείωσε πως «υπάρχουν μαρτυρίες από δυο υπαλλήλους που έχουν καταθέσει σχετικά και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις». Επίσης, ευχαρίστησε την περιφέρεια Αττικής που έστειλε ένα «μηχάνημα θηρίο», το οποίο άνοιξε αντιπυρική ζώνη.

«Όπου υπήρχαν δρόμοι δεν κάηκαν. Η προηγούμενη φωτιά ήταν το 1993. Τα πεύκα είχαν φυτρώσει δίπλα δίπλα σαν μαρούλια, η φυσική αναδάσωση δεν είχε αφήσει περιθώρια για περάσματα και στην ουσία είχαμε ένα φυσικό δυναμίτη από καύσιμη ύλη. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε για να είμαστε θωρακισμένοι και δεν πρέπει να έχουμε εμπλοκή στο έργο μας» υπογράμμισε.

Ακολουθούν όσα είπε: