Μια αποτυχία είναι αρκετή. Εχει ήδη κάνει τη ζημιά της. Επιβάλλεται να μην συνοδευτεί από άλλες. Στον Ολυμπιακό υπάρχει η υποχρέωση για ταχύτατη ανασύνταξη ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό είναι υποχρέωση του Μαρτίνς και των παικτών του. Για την πετυχημένη παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλα πράγματα που αφορούν την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρικός οργανισμός οφείλει να κοιτάξει πέρα από την διαιτησία του πρωτου ματς που τον οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα. Να δει την αγωνιστική του εικόνα και στα δύο παιχνίδια και να την αλλάξει. Κατά τη γνώμη μου ισχύει η διαπίστωση ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έπεισαν μέσα στο γήπεδο ότι ήταν καλύτερη ομάδα από την Λουντογκόρετς.

Οι Βούλγαροι φάνηκαν καλύτερα οργανωμένοι σαν ομάδα και -αν μη τι άλλο- δεν έκαναν επιπολαιότητες και τραγικά λάθη στην άμυνά τους όπως έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν είναι δυνατόν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις να κάνουν λάθη που κοστίζουν. Λάθη που δεν αντιστοιχούν ούτε στη θεωρητική ποιότητά τους ούτε στα συμβόλαιά τους. Η φράση «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» δεν λέει και πολλά πράγματα αν δεν κοιτάξουμε πίσω. Να δούμε τι έφταιξε και οδηγήθηκε η ομάδα  σε αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς.

Από αυτή την ενδοσκόπηση δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς. Ούτε ο προπονητής του συλλόγου. Λάθη όπως του Ανδρούτσου και του Σεμέδο δεν είναι επιτρεπτά, όπως και να το κάνουμε.Στην μία και μοναδική οργανωμένη επίθεση του Ολυμπιακού μπήκε το γκολ. Το μόνο γκολ που μπήκε από οργανωμένη επίθεση. Γιατί δεν έγιναν και άλλες τέτοιες;

Τι φταίει και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να βγάλει οργανωμένες επιθέσεις; Τι φταίει και το παιχνίδι από τα άκρα είναι είδος εν ανεπαρκεία; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Πώς γίνεται στο δεύτερο ημίχρονο ο Νεντιάλκοφ και ο Ντεσπότοφ να χορεύουν την άμυνα του Ολυμπιακού και να μην υπάρχει τρόπος να σταματήσουν; Πάλι καλά δηλαδή που ο Νταμπράπουσκας πήρε τον Βούλγαρο απο κεί και τον πήγε δεξιά….

Για την κατώτερη των περιστάσεων αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού υπάρχουν εξηγήσεις και σοβαρές δικαιολογίες. Έχουν καταγραφεί πριν αρχίσει καν το παιχνίδι στο Ράζγκραντ και για αυτό δεν επαναλαμβάνονται. Κι είναι σίγουρο ότι άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Μπουχαλάκης και ο Εμβιλά δεν ξέμεναν από δυνάμεις και ο Ελ Αραμπί ήταν έτοιμος στο 100%. Αφήνω κατά μέρος τους μακροχρόνια εκτός μάχης Φορτούνη και Τικίνιο, όπως και τον προφανώς ανέτοιμο Ονιεκούρου.

Από τον τελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μέχρι και το παιχνίδι στο Ράζγκραντ η ερυθρόλευκη μηχανή παρουσιάζει αρρυθμίες. Μακρύ διάστημα για να μην έχει βρει τη λύση ο μηχανοδηγός Μαρτίνς. Κι επειδή οι λύσεις δεν βρέθηκαν, ήρθε ο αποκλεισμός. Η ανασύνταξη επιβάλλεται να γίνει με γρήγορους ρυθμούς. Η συμμετοχή στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι στόχος που δεν χάνεται με τίποτα.