Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών.

«Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στρατηγική επιλογή ούτε τακτική επιλογή. Είναι μη επιλογή» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα. «Τα στοιχεία από τον τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και, εάν συνεχίσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τους στόχους που θέσαμε. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε την Οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τον κοροναϊό στο μέλλον, ενώ προέτρεψε τον κόσμο για άλλη μια φορά, να εμβολιαστεί.

«Το ότι διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι να μην προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Αυτά τα δυο χρόνια προωθήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζοντας κρίσεις πιστεύω με αποτελεσματικότητα. Θα ήταν ένδειξη αδυναμίας και όχι ένδειξη ισχύος και αυτοπεποίθησης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου