Σε ανάκληση των όσων υποστήριξε για απαίτηση «πολιτικού μέσου» από ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας για να λάβει βοήθεια στη μάχη με τις πυρκαγιές προχώρησε ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, πάνω στον πανικό του μπερδεύτηκε και δεν επικοινώνησε με το σωστό άτομο για να ζητήσει τη βοήθεια των πυροσβεστικών μέσων.

«Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας, συμπληρώνοντας πως το όνομα που ανέφερε ήταν λάθος. «Δέχτηκα εκατό τηλέφωνα. Νόμιζα, πως το όνομα αυτό ήταν της πυροσβεστικής. Δικό μου λάθος» πρόσθεσε.

Τι είπε ο δικηγόρος του ταξίαρχου

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία «εάν υπάρχει πολιτικό μέσο»» ανέφερε ο κ. Διαμαντής Μπασαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα του και του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας.

«Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας» συμπλήρωσε ο κ. Μπασαράς.