Έναν εφιάλτη ζουν εδώ και εφτά ημέρες οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας. Η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει ό,τι βρίσκει στο διάβα της, με τις στιγμές να είναι δραματικές. Οι κάτοικοι βλέπουν να απλώνεται γύρω τους η «κόλαση του Δάντη» και η μόνη τους διαφυγή να είναι το ferry boat που τους περιμένει στο λιμάνι με προορισμό το άγνωστο.

Ανάμεσα σε όσους έχουν παλέψει με τις φλόγες είναι και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

O κύριος Γεώργιος και η κυρία Παρισσώ από το Πευκί πήραν το σκυλάκι τους και διανυκτέρευσαν στο καράβι που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πλεύσει. Η φωτογραφία που τράβηξε με το φακό του ο Κώστας Τσιρώνης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και έχει γίνει viral αποτυπώνει όλο το δράμα που βιώνουν οι πολίτες τις τελευταίες μέρες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Τον πόνο της εγκατάλειψης του σπιτιού, της περιουσίας και των κόπων τόσων χρόνων.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα ferry boat το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021. Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι», είναι η περιγραφή της φωτογραφίας.

Οι χρήστες των social media βλέποντας την συγκινήθηκαν και έκαναν το δικό τους σχόλιο στο Twitter. «Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία για την Ελλάδα», «Ντρέπομαι για όσα βιώνουμε σε αυτή τη χώρα», «Κλαίω»,  «Ελλάδα 2021 μΧ. Λυπάμαι παρά πολύ», «Η πιο συγκλονιστική εικόνα. Μπορεί να είναι οι παππούδες μας, οι γονείς μας ή εμείς οι ίδιοι», είναι μόνο κάποια από όσα διαβάζουμε.